هرکس راهی را در جستجوی دانش بپیماید، خداوند راهی به سوی بهشت برایش بگشاید . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
بازتاب بُرنا

هفته آخر دی ماه سال گذشته، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که بنا بر روال یک هفته در میان آن زمان، در برنامه ی گفتگوی ویژه خبری حضور یافته بود، مدعی حمله نظامی امریکا به ایران ظرف یک ماه آینده گردید. این ادعا آنقدر عجیب بود که مجری برنامه بلافاصله با لحنی متعجبانه بگوید: "آقای دکتر، مطمئنید؟ ما یک ماه دیگر همینجا می نشینیم و با هم گفتگو می کنیم!"

      محسن رضایی در گفتگو با روزنامه اعتماد ملی، در کمتر از 4 ماه ،حرف قبلی خود را پس گرفته و می گوید: "آنچه من گفتم این بود که برخورد بین آمریکا و ایران جدی است نه گفتم جنگ و نه گفتم که قطعی است. منظور من از جدی بودن هم بالا‌ی 50 درصد برخورد بود."

 وی در این گفتگوی تفصیلی از پروژه سایت نزدیک به خود در مورد القاء اختلاف میان احمدی نژاد- لاریجانی نیز رمز گشایی کرده و در تشریح اندیشه دیپلماتیک مورد نظر خود افزوده است: "این اندیشه در سیاست خارجی یک ایستادگی منطقی را توصیه می‌کند؛ نه انفعال و نه ماجراجویی. به طور مثال می‌توانم به مذاکرات آقای لا‌ریجانی با آقای سولا‌نا اشاره کنم که می‌توانست با ابتکاراتی از سوی دولت به نتیجه برسد و چون این ابتکارات انجام نشد ایران از صعود به قله باز ماند. لذا من تا آذرماه 1385 رفتار دولت در پرونده هسته‌ای را تایید می‌کنم."

 اصطلاح "ماجراجویی"، نخستین بار توسط سایت منتسب به دبیر مجمع برای انتقاد تخریب گونه دولت به کار گرفته شد. این سایت در آن زمان همچنین به توافقنامه اولیه لاریجانی- سولانا، اشاره کرد که یکی از بندهای آن حاوی تعلیق دوماهه غنی سازی اورانیوم بود و به دلیل آنچه که این پایگاه خبری از آن به "سخنان آتشین احمدی نژاد" یاد می کرد، این توافق به سرانجام نرسیده بود.

 رضایی پس از آنکه ابتکارات مورد ادعای خود را مبهم باقی می گذارد، در پاسخ به این سوال که "به پرونده هسته‌ای اشاره کردید و ابتکاری که به خرج داده نشد،آیا شما پیشنهاد متفاوتی برای پرونده هسته‌ای دارید؟" 3 محور پیشنهادی خود را چنین بیان می کند:

 1- راه‌اندازی کنسرسیوم در ایران می‌تواند محور خوبی باشد.
2- باید مذاکره با آمریکایی‌ها در موضوع امنیت عراق جدی گرفته شود.
3- قریب دو سال ایران تعلیق را انجام داد، اگر آنها بپذیرند که کنسرسیوم در ایران راه بیفتد و حق غنی‌سازی برای ایران را به رسمیت بشناسند آنگاه تعلیق کوتاه‌مدت قابل مذاکره است.

 پیشنهاد اول رضایی در حقیقت همان پیشنهادیست که دو سال قبل، رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل بیان کرد و پیشنهاد تعلیق کوتاه مدت نیز در ردیف همان عجیب گویی های وی است.

  درحالیکه مسئولین ارشد نظام بر حذف تعلیق از ادبیات سیاسی کشور تصریح دارند، البرادعی موضوع تعلیق را تمام شده دانسته و مهار غنی سازی صنعتی را پیشنهاد می کند و کارشناسان غربی خطاب به سیاستمداران  اعلام کرده اند:«غیرممکن است ایران غنی سازی را تعلیق کند، باید دنبال خط قرمز دیگری بگردید» ، این دبیر مجمع تشخیص مصلحت است که همچنان از تعلیق به عنوان یکی از پیشنهادات راهگشای خود یاد می کند.     منبع

 



بازتاب بُرنا ::: جمعه 86/3/4::: ساعت 8:41 عصر


لیست کل یادداشت های این وبلاگ

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 18

بازدید دیروز: 42 کل بازدید :2517481

>> درباره خودم <<
بازتاب بُرنا
بازتاب بُرنا
خبرهای این وبلاگ گزیده اخبار دیگر سایتهاست و به صورت لینک منعکس می گردد.

>>آرشیو شده ها<<

>>لوگوی وبلاگ من<<
بازتاب بُرنا

>>لینک دوستان<<

>>لوگوی دوستان<<












>>اشتراک در خبرنامه<<
 

>>طراح قالب<<