سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دوستِ شریران، همچون مسافر دریاست که اگر از غرق شدن هم ایمن ماند، از ترسْ ایمن نیست . [امام علی علیه السلام]
بازتاب بُرنا

مدت ها بود که طعم عزت را نچشیده بودیم!

 عفو نظامیان انگلیسی به مناسبت سالگرد ولادت حضرت رسول (ص) جلوه زیبایی از وحدت را در جهان اسلام به نمایش گذاشت.

 به گزارش خبرنگار رجانیوز، واکنش افکار عمومی جهان عرب به دستگیری نظامیان متجاوز انگلیس و سپ‍س عفو آن ها بسیار مثبت و قابل توجه به نظر می رسد.

 آن چه در زیر می خوانید بخشی از نظرات کاربران پایگاه اینترنتی الجزیره درباره خبر عفو  تفنگداران انگلیسی از سوی رییس جمهور است.

ادامه مطلب

بازتاب بُرنا ::: شنبه 86/1/18::: ساعت 10:5 عصر

  رییس‌جمهور: رأفت در عین اقتدار
عفو 15 نظامی انگلیسی

 پنجمین نشست خبری رییس‌جمهور با خبرنگاران با حضور تعداد کثیری از خبرنگاران و عکاسان داخلی و خارجی برگزار شد. در این کنفرانس خبری که نخستین نشست خبری دکتر احمدی نژاد در سال 86 بود رییس جمهور ضمن اعطای نشان لیاقت درجه‌ 3 به ناوسالار یکم پاسدار ابوالقاسم آمانگاه، فرمانده‌ مرزبانان دستگیر کننده متجاوزان انگلیسی در آب‌های کشورمان گفت: 15 نفر از ملوانان متجاوز انگلیسی دستگیر شده، از سوی نظام جمهوری اسلامی ایران مورد عفو قرار گرفتند.

 دکتر محمود احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد که آزادی این ملوانان را به مردم انگلیس هدیه می‌کند و از دولت بلر می‌خواهد که نظامیان مزبور را به جرم پذیرش و بیان حقیقت مجازات نکند.

 دکتر محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور کشورمان در پنجمین نشست مطبوعاتی خود در ابتدا در مقدمه‌ای با اشاره به حضور پیامبران الهی برای هدایت انسان‌ها و تحقق عزت و کرامت جامعه‌ی بشری، اظهار داشت: همه‌ی انسان‌ها نیازمند تعالیم انبیاء هستند و همه با حرکت در راستای این تعالیم می‌توانند به سعادت برسند.    جهت اطلاع بیشتر منبع خبر را کلید فرمایید.

منبع خبر 



بازتاب بُرنا ::: چهارشنبه 86/1/15::: ساعت 10:28 عصر

آماده باش ستاد داخلی جنگ روانی دشمن

 با پایان یافتن تعطیلات و آغاز به کار دوباره مطبوعات، ستاد داخلی جنگ روانی دشمن در حالت آماده باش قرار گرفته و در جلسه اخیر ستاد، ایجاد شبهه درخصوص دستگیری نظامیان انگلیسی در دستور کار قرار گرفته است.

 به گزارش رجانیوز، در شرایطی که ایستادگی مدبرانه دولت در قضیه دستگیری نظامیان انگلیسی در برابر درشت گویی های انگلیس، امریکا، شورای امنیت و اتحادیه اروپا موجب شده که ورق به نفع ایران برگردد و دولت انگلیس در روزهای اخیر برای خروج آبرومندانه از این بحران، از موضع گستاخانه ابتدایی خود کوتاه آمده است، ستاد داخلی جنگ روانی دشمن که مرکب از تعدادی از خبرنگاران رسانه های خارجی مستقر در تهران و برخی خبرنگاران خبرگزاریها و روزنامه های مخالف دولت و بعضاً توقیف شده، می باشد در آخرین جلسه ، تصمیم گرفتند به ایجاد شبهاتی درخصوص بازداشت نظامیان انگلیسی بپردازند.

 این گزارش حاکیست از آنجا که به دلیل تعطیلی مطبوعات و پوشش رسانه ای فعال از سوی دولت و صداوسیما این قضیه به مسئله ای ملی تبدیل شده، ستاد جنگ روانی دشمن قصد دارد از ایجاد شبهه در مورد علت دستگیری نظامیان خودداری کرده و شبهات خود را بر موضوعاتی نظیر تداوم بازداشت، ایجاد دوباره اجماع علیه ایران و... متمرکز نماید.

 گفتنی است نوع پوشش رسانه ای ماجرای دستگیری متجاوزان انگلیسی از سوی جمهوری اسلامی موجب شد که دولت انگلیس و رسانه های غرب اغلب در موضع انفعالی قرار گرفته و ابتکار عمل در دست ایران باشد.

منبع خبر

بازتاب بُرنا ::: چهارشنبه 86/1/15::: ساعت 7:15 صبح

فردا کنفرانس رسانه‌ای رئیس جمهور با خبرنگاران داخلی و خارجی

خبرگزاری فارس: رئیس جمهور فردا در نشستی خبری در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی به تشریح مواضع ایران خواهد پرداخت.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از دفتر رئیس جمهور، محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران، عصر فردا سه شنبه در نخستین نشست خبری خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در سال 1386، آخرین مواضع ایران را درخصوص مسائل مختلف به ویژه جدیدترین تحولات بین المللی و منطقه ای تشریح خواهد کرد.
این نشست که همزمان با هفته وحدت و پایان تعطیلات نوروزی برگزار می شود، پنجمین نشست خبری احمدی نژاد از زمان آغاز دوره ریاست جمهوری است و از ساعت 30/15 به طور مستقیم از شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می‌شود.
منبع



بازتاب بُرنا ::: دوشنبه 86/1/13::: ساعت 9:4 عصر

هفته وحدت بر عموم مسلمین مبارکباد



بازتاب بُرنا ::: دوشنبه 86/1/13::: ساعت 8:10 عصر

  15 نظامی انگلیسی: در آبهای ایران بودیم + فیلم

 پانزده نظامی انگلیسی بازداشت شده اعلام کردند: در آبهای ایران دستگیر شده اند.

 در گزارشی که ساعت حدود 22 و 45 دقیقه دیشب از خبر سیما پخش شد علاوه بر دو نظامی انگلیسی که قبلا ورود خودبه آبهای ایران را تاییدکرده بودند دیگر نظامیان بازداشت نیز درحال اعلام جزئیات حادثه نشان داده شدند.

  

  در این گزارش مستندکه نوعی پاسخ به بیانیه شدید اللحن اخیراتحادیه اروپا ارزیابی می شود دو فرمانده نظامی انگلیسی -با تشریح جزئیات حادثه- تصریح کردندکه هنگام دستگیری در آبهای ایران بوده اند.

 اتحادیه اروپا در بیانیه اخیرخود محل دستگیری نظامیان انگلیسی را خارج از آبهای ایران خوانده وبا محکوم کردن این اقدام خواستار آزادی فوری انها شده است.

 کاپیتان "کریس ایر"در این مصاحبه تلویزیونی در تشریح موقعیت نیروهای خود در روز حادثه گفت :در صبح روز حادثه (23مارس 2007) حدود ساعت هشت ونیم ناوگان  اف 99را برای انجام ماموریت با دوقایق ترک کردیم.

 "کریس ایر" در حالیکه نقطه بازداشت خود ودیگر نظامیان انگلیسی را بر روی نقشه نشان می داد، اعلام کرد: حدود ساعت ده صبح همانطور که دستگاههای جی پی اس هم نشان می داد وارد آبهای ایران شدیم و دقایقی بعد در این نقطه خود را در محاصره نیروهای ایرانی دیدیم.

 کاپیتان "کریس ایر" از رفتار بسیار مناسب ایرانی ها تشکر کرد وگفت: از نظر خوراک ودیگر احتیاجات به ما خیلی لطف می شود ومن از این بابت بسیار ممنون هستم.

 ستوان "فیلیکس کارمن "یکی دیگر از نظامیان انگلیسی هم در این مصاحبه تلویزیونی با استفاده از نقشه منطقه جزئیات حادثه را بازگو کرد . این نظامی انگلیسی در حالیکه نقطه ای در عمق 450 متری ابهای ایران را نشان می داد اعلام کردما با دو قایق که پاسیفیک نامیده می شوند در این نقطه دستگیر شدیم.

 ستوان "فیلیکس کارمن" افزود: مایلم به مردم ایران بگویم خشم وناراحتی آنان را از ورود ما به آبهای ایران درک می کنم.

 گزارشهای در یافتی حاکیست هر 15 نظامی انگلیسی در مصاحبه های تلویزیونی به تشریح جزئیات بازداشت خود در آبهای ایران پرداخته اند اما به علت بروز برخی تغییرات که در دو روز اخیر در سیاستهای جنجال برانگیز دولت انگلیس دیده شده از پخش مشروح این مصاحبه ها خودداری می شود.

 سخنگوی وزارت امور خارجه دیروزاظهار امید واری کرده بودبا فاصله گرفتن دولت انگلیس از سیاستهای جنجالی ومواضع غیر معقول وغیر فنی -روند حل موضوع با تحقق خواسته های منطقی ایران  به پیش برود.

منبع خبر



بازتاب بُرنا ::: دوشنبه 86/1/13::: ساعت 8:7 عصر

بازتاب تجمع دانشجویان مقابل سفارت انگلیس

 بازتاب تجمع دانشجویان مقابل سفارت انگلیس

 تجمع دانشجویان در رسانه های مختلف جهان بازتاب گسترده ای یافت.

 به‌ گزارش‌ واحد مرکزی خبر،‌ رویترز از تهران‌ گزارش داد ،‌ حدود صد تظاهرکننده‌ ایرانی‌ امروز یکشنبه‌ با تجمع در مقابل‌ سفارت‌ انگلیس‌ در تهران‌ و سر دادن‌ شعار ‌مرگ‌ بر انگلیس‌ از لندن‌ خواستند به‌ علت‌ ورود غیر قانونی‌ پانزده‌ نظامی‌ انگلیسی‌ به‌ آب های‌ سرزمینی‌ ایران‌ عذرخواهی‌ کند‌.

 محمد مهدی‌ پور مقدم‌ دانشجوی‌ بیست‌ و پنج‌ ساله‌ که‌ در میان‌ تظاهرکنندگان‌ حضور داشت‌ گفت‌ : به‌ عقیده‌ من‌ آن ها باید عذرخواهی‌ کنند زیرا آن ها حق‌ ندارند وارد کشور ما شوند.

 وی‌ افزود : ما باید  نظامیان‌ انگلیسی‌ بازداشت‌ شده‌ را نگه‌ داریم‌ تا انگلیس‌ عذرخواهی‌ کند‌ .

 تظاهرکنندگان‌ از اعضای‌ بسیج‌ دانشجویی بودند.

 برخی‌ تظاهرکنندگان‌ فریاد می‌ زدند سفیر روباه‌ پیر اخراج‌ باید گردد.

 بسیاری‌ از ایرانی‌ ها به‌ اهداف‌ انگلیس‌ در ایران‌ بدگمان‌ هستند زیرا انگلیس‌ در مداخله‌ در امور داخلی‌ ایران ازجمله‌ سرنگونی‌ نخست‌ وزیر محبوب‌ ایران‌ در دهه‌ هزار و نهصد و پنجاه‌ پیشینه‌ ای‌ نقش داشته‌ است‌.

 ده ها نیروی‌ پلیس‌ با کلاهای‌ آهنی‌ و باتوم‌ خط انفصالی‌ را بین‌ تظاهرکنندگان‌ و سفارت‌ انگلیس‌ ایجاد کرده‌ اند.

 روز پنج‌ شنبه‌ نیز تظاهراتی‌ کوچک‌ در مقابل‌ سفارت‌ انگلیس‌ در تهران‌ برگزار شد که‌ در آن‌ تظاهرکنندگان‌ اعدام‌ نظامیان‌ انگلیسی‌ بازداشت‌ شده‌ را خواستار شدند‌.

 خبرگزاری‌ آلمان‌  نیز از تهران‌  گزارش داد، در جریان‌ تظاهرات‌ امروز یکشنبه‌ در مقابل‌ سفارت‌ انگلیس‌ در تهران‌ درگیری‌ هایی‌ بین‌ تظاهرکنندگان‌ و نیروهای‌ پلیس‌ روی داد با این‌ حال‌ این‌ درگیری‌ ها هیچگونه‌ زخمی‌ یا خساراتی‌ درپی‌ نداشت‌.

 این خبرگزاری‌ افزود: گروهی‌ از دانشجویان‌ اسلامگرای‌ ایرانی‌ در اعتراض‌ به‌ موضع انگلیس‌ درقبال‌ نظامیان‌ بازداشت‌ شده‌ خود در مقابل‌ سفارت‌ این‌ کشور در تهران‌ تجمع کردند.

 شاهدان‌ گفتند برخی‌ تظاهرکنندگان‌ به‌ طرف‌ سفارت‌ انگلیس‌ ترقه‌ پرتاب‌ کردند. برخی‌دیگر از تظاهر کنندگان‌ نیز اقدام‌ به‌ پرتاب‌ سنگ‌ به‌ طرف‌ نیروهای‌ امنیتی‌ کردند‌.

 خبرگزاری‌ فرانسه‌ از لندن‌ نیز گزارش داد، سخنگوی‌ وزارت‌ امور خارجه‌ انگلیس‌ اعلام‌ کرد حوادث‌ ناشی‌ از تجمع امروز یکشنبه‌ دویست‌ دانشجوی‌ بسیجی‌ در برابر سفارت‌ انگلیس‌ در تهران‌ خساراتی‌ در بر نداشته‌ و به‌ زخمی‌ شدن‌ کسی‌ منجر نشده‌ است‌.

 دانشجویان‌ که‌ پلیس‌ آن ها را در محاصره‌ خود داشت‌ در اعتراض‌ به‌ ورود احتمالی‌ نظامیان‌ انگلیس‌ در آب‌ های‌ ایران‌ سنگ‌ و ترقه‌ به‌ سوی‌ سفارت‌ پرتاب‌ کردند‌.

 پانزده‌ نظامی‌ انگلیس‌ که‌ نیروهای‌ سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامی‌ آنان‌ را بیست‌ وسه‌ مارس‌ در خلیج‌ فارس‌ بازداشت‌ کردند از ده‌ روز پیش‌ در ایران‌ به سر می برند.



بازتاب بُرنا ::: دوشنبه 86/1/13::: ساعت 8:15 صبح

دوازدهم بهمن ماه روز جمهوری اسلامی ایران و نابودی رژیم 2500 ساله شاهنشاهی مبارک باد. درود و سلام بر شهدای انقلاب اسلامی ایران و امام شهداء خمینی کبیر باد.



بازتاب بُرنا ::: یکشنبه 86/1/12::: ساعت 8:59 عصر

گفتگوی صریح میان امام خمینی و آیت‌الله حکیم از زبان یک شاهد عینی

یک سند تاریخی که اکنون منتشر می شود، حاوی نکات جالب و سرنوشت سازی از دیدار امام خمینی با آیت الله سید محسن حکیم در سال 1344 است.

به گزارش خبرنگار بازتاب، نکته مهم در این خاطره تفاوت صریح دیدگاه های آیت الله حکیم و امام درباره نحوه مبارزه به خصوص دفاع از نهضت روحانیون در ایران در ملاقات امام خمینی با آیت الله حکیم در روزهای پس از ورود امام به نجف است.

آیت الله سید محسن حکیم، مرجع تقلید عام مردم عراق در آن روز بوده و پدر شهید سید محمدباقر حکیم و برادرش سید عبدالعزیز است که این روزها در مسایل عراق فعال است.
بر اساس خاطرات تازه به دست آمده حجت الاسلام سمامی از سالهای اقامتش در نجف در 1385 قمری (مهر1344)، «قرار بر این شد که آقای خمینی نماز مغرب و عشاء را در مدرسه آقای بروجردی (کبری) اماما اقامه نمایند . البته این ابتکار از حاج شیخ نصرالله خلخالی بود.

نماز مغرب و عشاء را ایشان در حیاط مدرسه خواندند. حیاط مدرسه شلوغ و مملو از جمعیت بود. سجاده ایشان در سمت راست در ورود به حیاط کوچک انداخته شد. الحق و الانصاف نماز ایشان بسیار گیرا و باحال بود. پس از اتمام نماز عشاء ایشان حرکت کردند. عده ای از طلاب و حقیر در خدمت ایشان حرکت کردیم. معلوم شد که جهت بازدید به طرف منزل اقای حکیم می روند.

از طرف بازار قبله و سرطمه و از کنار مدرسه قزوینی عبور کردند وارد بازار شدند و سپس به منزل آقای حکیم رفتند، و هیچ کس جز خادم در منزل (یعنی در بیرونی) نبود. هنوز آقای حکیم به بیرونی نیامده بودند. ایشان در اتاق آقای حکیم راهنمایی شد و کنار مسند آقای حکیم نشستند. حقیر در مقابل ایشان، پشت به ارسی قرار گرفتم. لحظاتی نگذشته بود که آقای حکیم تشریف آوردند. تعارفات معمولی بین ایشان و آقای حکیم رد و بدل گردید.

مجلس که مستقر گردید آقای خمینی به آقای حکیم فرمودند: شنیدم کسالت دارید. خوب است به ایران برای مداوا تشریف ببرید و در ضمن قضایای ایران را از نزدیک لمس کنید.

آقای حکیم در جواب گفت: من از تمام قضایا کاملا واقف هستم.

آقای خمینی فرمودند: گمان نمی کنم که از همه قضایا مطلع باشید. چه اگر مطلع بودید در قضایای اخیر ایران شما کوتاه نمی آمدید.

آقای حکیم در جواب گفتند: آنچه وظیفه شرعی بود بجا آوردم، و شما هنوز از اوضاع سیاسی جهان باخبر نیستید. یک عده افراد سودجو این قضایا را ایجاد می کنند که خود سود ببرند، و باید خیلی متوجه و بیدار باشیم.

آقای خمینی فرمودند: شاید مطلع نباشید که آمریکا و انگلستان می خواهند دول اسلامی را محو و نابود کنند و فعلا از ایران شروع کردند. تمام منافع ایران را می برند و می خواهند خون این ملت ها را بمکند. باید متوجه بود و بیدار شد و ما بدین جهت قیام کردیم، و محمد رضا شاه پهلوی اصلا معتقد به اسلام نیست.

آقای حکیم فرمودند: بلی آن طور که شما می گویید صحیح است، ولی راه ایستادگی و مقاومت با آن ها آن طور که شما اقدام کردید درست نبود. چون ما که سلاح و قدرت نداریم. سلاح و قدرت ما همین مردم هستند. این ها هم حرکتشان از طرف باد است (یعنی با باد می آیند و با باد می روند.) و ما تجاربی از انقلاب 1920 عراق داریم و می دانیم که چگونه با ما انگلیسی ها رفتار کردند و نتیجه قیام و انقلاب ما به کجا منتهی شد. خیلی محتاطانه باید حرکت کرد و به اندک غفلت ممکن است مسلمان ها ذلیل و نابود گردند؛ و من خود را در مقابل این مسائل مسؤول می دانم. بعضی از قضایا را که شما بیان کردید ما تحقیق کردیم آن طور نیست.

آقای خمینی فرمودند: البته من بدون تحقیق و تتبع اقدام نکردم و من مدارک مستدل دارم. آقای حکیم فرمودند: شما جواب خدا را در این خون ریزی چه می دهید؟

آقای خمینی فرمودند: امام حسین (علیه السلام) که قیام کرد و خود و عده ای شهید شدند برای چه بود؟ برای حفظ اسلام بود. پس باید این اعتراض را هم به او بنماییم.

در این بین آقای حکیم عصبانی شده و با عصبانیت فرمودند: ای آقا! شما خود را با امام حسین قیاس می کنید؟ امام حسین(علیه السلام) امام مفترض الطاعه و عالم و مأمور از جانب خداوند بود. شما چرا امام حسن (علیه السلام) را نمی گویید. هر کاری که می خواهید بکنید و هر خونی که می خواهید ریخته شود امام حسین(علیه السلام) را در میان می آورید. ریختن یک قطره خون بی گناه در نزد خداوند مسؤولیت عظیم دارد.و سپس سکوت کردند و آقای خمینی هم صحبت نکردند.

چند لحظه بعد آقای خمینی بلند شدند و آقای حکیم تا در اتاق از ایشان مشایعت کردند و از منزل خارج شدیم.البته تمام مجلس حدود بیست دقیقه به طور انجامید. در خلال این مدت آقای سید یوسف حکیم و بعضی از آقازادگان و حواشی آقای حکیم آمدند.

آقای خمینی از منزل آقای حکیم به طرف منزل آقای خوئی رفتند. هنوز آقای خوئی در درس نیامده بود. لحظاتی بعد آقای خوئی آمدند و در حدود ربع ساعت این بازدید به طول انجامید. مطالب مهمی بحث نشد.

و سپس به منزل آقای شاهرودی تشریف بردند. البته مطالبی که راجع به آقای حکیم و آقای خمینی نوشته شد نقل به طور خلاصه و با تغییر بعضی از عبارات بود، چون آقای حکیم فارسی شکسته صحبت می کرد.»

به گزارش سایت کتابخانه تاریخ اسلام و ایران، طبعا دراین قبیل خاطرات به خصوص آنها که در زمان حادثه نوشته شده است، ممکن است صراحتی باشد که برخی را خوش نیاید. اما به هر حال، آنچه در زمان حادثه نوشته شده، طبعا و حتما بسیار دقیق تر از خاطراتی است که سالها پس از رخدادها به نگارش در می آید. چنان که در حال حاضر بیش از نود و پنج درصد خاطرات منتشر چنین بوده و اساسا در حجیت آنان و دست کم در لحن بیانشان تردید وجود دارد.

این خاطره را کسان دیگری هم منتشر کرده اند اما آقای سمامی که خود در آن صحنه حاضر بوده همان زمان مطالبی را که میان این دو مرجع وقت رد و بدل شده را یادداشت کرده اند. نکته مهم در این خاطره تفاوت دیدگاه های آیت الله حکیم و امام درباره نحوه مبارزه به خصوص دفاع از نهضت روحانیون در ایران است.

یک مسأله اختلاف برداشت میان دو مجتهد و مرجع تقلید است که امری طبیعی و مطابق اصول است. اما شاید یکی از طبیعی ترین دلایل این اختلاف نظر تفاوت اوضاع عراق با ایران باشد و تجارب دو طرف و نوع تعامل آنان با مردم باشد. شاید تفاوت دیگر در نوع نگاه یک مرجع در داخل ایران با یک مرجع در خارج ایران نسبت به مسائل داخل ایران باشد.

نکته دیگر در تفاوت میان آنان، اعتمادی است که امام خمینی به ملت ایران دارد و به عکس تردیدی است که آیت الله حکیم نسبت به عراقی ها دارد. امام احساس حمایت مردمی بیشتری داشته است مردمی که به رغم همه فشارها همراهی خود را با مرجعیت در برابر نظام پهلوی حفظ کردند. اما در عراق وضعیت متفاوت بود. در آنجا حدود شصت و اندی درصد شیعه بودند در حالی که در ایران نود درصد بود. طبیعی بود که مرجعیت نمی توانست مطمئن حرکت کند. به نظر می رسد تجربه آقای حکیم مربوط به عراق بود اما امام ایران را به خوبی می شناخت.

آقای حکیم نسبت به سوابق مبارزات مردم عراق و شکستی که از ناحیه انگلیسی ها بر شیعیان وارد شده بود آگاهی کامل داشت. به علاوه آیت الله حکیم خود از مبارزان آن انقلاب بود و به خوبی اوضاع عراق را درک می کرد. وی در عراق با دولت شاهی و بعثی درگیر شد.
در واقع معنای این گفتگو و اختلاف نظر این نبود که آقای حکیم انقلابی نبود. بحث بر سر گفتگوی دو رهبر انقلابی بود.هر چه هست، نکات رد و بدل شده بسیار جالب و قابل تأمل است.

منبع: سایت بازتاب

 



بازتاب بُرنا ::: یکشنبه 86/1/12::: ساعت 8:24 عصر

  توتال به رئیس دفتر مهدی هاشمی رشوه داده است

  ماجرای ارتشای شرکت توتال جنجال گسترده ای در فرانسه ایجاد کرده و رسانه های خبری جهان با پوشش قابل توجهی به استقبال این خبر رفته اند.

 به گزارش رجانیوز، خبرگزاری فرانسه از پاریس گزارش داد، رییس شرکت توتال فرانسه که به فساد مالی در رابطه با یک قرارداد گازی با ایران متهم شده است، به فعالیت های خود در راس این شرکت بزرگ ادامه می دهد اما وی از دیدار با اکبر هاشمی رفسنجانی رییس جمهور اسبق ایران و پسر وی منع شده است.

 بر اساس گزارش فرانس پرس «کریستوف دو مارژری» متهم است برای به دست آوردن قراردادی که در سال 1997با شرکت ملی نفت ایران برای بهره برداری از بخشی از منابع گازی میدان پارس جنوبی در خلیج فارس به امضا رسیده مبلغ 60 میلیون یورو به طور مخفیانه حق دلالی داده است.

 خبرگزاری فرانسه افزوده است:یکی از مسوولین توتال که در دستگاه قضایی فرانسه مورد بازجویی قرار گرفت، گفت: مسئول دفتر مهدی رفسنجانی در این قرارداد نقش واسطه داشته و این مبلغ طی سال های 1996 تا 2003 به دو حساب در سوئیس به نام یک شرکت مشاور واریز شده است .

 گفتنی است توتال به لحاظ سهام بزرگترین شرکت فرانسوی و چهارمین شرکت بزرگ نفتی  جهان است. با این حال رییس 55 ساله شرکت توتال که به اتهام «فساد مالی در ارتباط با ماموران دولتی خارجی» و «حیف و میل اموال عمومی» تحت مراقبت قرار داشت، آزاد شده و می تواند به فعالیت های خود ادامه بدهد.

 در ادامه گزارش خبرگزاری فرانسه ادعا شده است:بر اساس تحقیقاتی که نروژ درباره شرکت ملی نفت این کشور، استات اویل انجام داده است، پسر رییس جمهور اسبق ایران در مرکز یک سیستم فساد مالی قرار دارد! قاضی فیلیپ کورووا بر اساس اطلاعاتی که از دستگاه قضایی سوئیس دریافت کرده است به مدیر کل توتال که در زمان انعقاد قراردادها مدیر بخش خاور  میانه ای این شرکت بود، مظنون است که از این سیستم فساد بهره برده است.

 کنوانسیونی از سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که فرانسه از امضا کنندگان آن است پیشنهاد، وعده و یا اعطای هدیه مالی به طور مستقیم و یا از طریق واسطه را به ماموران دولتی خارجی از سال 2000 ممنوع کرده است.

 در ادامه این گزارش آمده است:توتال با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: اطمینان دارد که دستگاه قضایی  فرانسه برای دومارژری قرار منع تعقیب صادر خواهد کرد. چهار نفر از کارکنان فعلی و مدیران قبلی گروه توتال از جمله «روبر کاستین» مدیر مالی این گروه و نیز «فیلیپ بواسو» مدیر شرکت گاز توتال چهارشنبه شب بازجویی و سپس آزاد شدند این برای دومین بار است که کریستوف دو مارژری در پرونده فساد مالی مورد بازجویی قرار می گیرد.

 قاضی این پرونده پیش از این نیز وی را در مسئله « برنامه نفت در برابر غذای سازمان ملل در عراق» در ماه اکتبر مورد بازجویی قرار داده بود. دومارژری به همدستی در فساد اداری در عراق به منظور دریافت بشکه های نفتی متهم بود.

در همین زمینه روزنامه لیبراسیون فرانسه نوشت: ایران پیش از توتال با یک شرکت نفتی آمریکایی وارد مذاکره شده بود که کاخ سفید آن را وتو کرد. پس از آن توتال با مجوز مقامات فرانسوی فوراً وارد عرصه شد.

لیبراسیون به نقل از یکی از مسئولان گروه توتال نوشت: به منظور رشوه دادن به افرادی که فقط سیاستمداران بودند از قبل یک سیستم رشوه دهی در عراق و به طور مقطعی در تانزانیا برقرار شده بود.

  از شب گذشته ماجرای فساد مالی رئیس شرکت توتال و پرداخت رشوه از سوی وی به مسئول دفتر مهدی هاشمی به سرعت در حال مخابره شدن از سوی خبرگزاریهای خارجی بوده و شبکه الجزیره نیز دقایقی به پخش گزارشی در این زمینه پرداخت. رادیو فردا رسانه وابسته به سیا نیز به نقل از آسوشیتدپرس موضوع فساد مالی رئیس توتال در ارتباط با مهدی هاشمی را گزارش کرد. همچنین برخی از سایت های داخلی نیز به اقتباس این خبر پرداخته اند.در این میان سایت منتسب به مسئول سابق پرونده هسته ای، با جایگزینی «مسوولین ایرانی» به جای نام «مهدی رفسنجانی» در تمام متن خبر ، آن را به نقل از خبرگزاری فرانسه بر روی خروجی خود قرار داد.



بازتاب بُرنا ::: چهارشنبه 86/1/8::: ساعت 2:15 عصر

<   <<   16   17   18      >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 43

بازدید دیروز: 806 کل بازدید :2508708

>> درباره خودم <<
بازتاب بُرنا
بازتاب بُرنا
خبرهای این وبلاگ گزیده اخبار دیگر سایتهاست و به صورت لینک منعکس می گردد.

>>آرشیو شده ها<<

>>لوگوی وبلاگ من<<
بازتاب بُرنا

>>لینک دوستان<<

>>لوگوی دوستان<<












>>اشتراک در خبرنامه<<
 

>>طراح قالب<<