سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بامدادان به جستجوی دانش برخیزید که سحرخیزی مایه برکت و کامیابی است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
بازتاب بُرنا
رأی منفی همه اعضاء شورای نگهبان به دیکتاتوری پارلمانی

اعضای شورای نگهبان در جلسه چهارشنبه خود، بالاتفاق مصوبه مجلس درخصوص اختیارات رئیس مجلس را مغایر قانون اساسی دانستند و آن را به مجلس عودت دادند.

به گزارش رجانیوز، مجلس روز چهارشنبه تصویب کرده بود: در مواردی که رئیس مجلس براساس اصول 85 و 138 قانون اساسی هرگونه آیین‌نامه، تصویب‌نامه، دستور العمل‌ها و هر یک از تصمیمات هیات وزیران را مغایر اصول مصوب مجلس بداند، نظر وی برای دولت لازم الاجرا و لازم الاتباع است و دیوان عدالت نسبت به اینگونه موارد صلاحیت رسیدگی ندارد.

اما سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که این شورا، بر مصوبه مجلس مبنی بر اینکه «نظر رییس مجلس در مورد مصوبات هیات وزیران لازم الاجرا شد» را دارای ایرادی جزیی تشخیص داده است.

عباسعلی کدخدایی، ضمن اعلام این مطلب افزود: شورای نگهبان طی جلسه‌ای بخشی از مصوبه که نظر رییس مجلس را در مورد «تصمیمات هیات دولت» لازم‌الاجرا می‌کرد را مغایر با اصل 138 قانون اساسی دانست و با عودت آن به مجلس خواستار برطرف شدن این ایراد شد.

نکته قابل توجه در مصوبه مجلس که عملاً نوعی دیکتاتوری پارلمانی برای رئیس مجلس ایجاد می‌کند، این است که مصوبه عطف به ماسبق شده و از اول مهرماه 87 معتبر بوده و دستگاه‌های اجرایی و قضایی باید تمام مصوبات و آیین‌نامه‌هایی را که لاریجانی از این تاریخ، مغایر قوانین تشخیص داده بوده، بدون هیچگونه چون و چرا بایگانی کنند.

اما یک روز قبل از تصویب افزایش اختیارات رئیس مجلس، سایت متعلق به احمد توکلی در نوشته‌ای انگیزه اصلی از تصویب آن را بیان کرد.

براساس نوشته این سایت، در تاریخ 87.8.22، هیات دولت 3 آیین‌نامه درباره مقررات مربوط به سازمان‌های بیمه‌ای و صندوق‌های بازنشستگی و نحوه تعیین مدیریت سازمان تامین اجتماعی و میزان نقش وزیر رفاه در این مورد تصویب کرد.

این آیین‌نامه طبق روال معمول به اطلاع رییس مجلس رسید و رییس مجلس پس از مشورت با کمیسیون تطبیق مصویات با قانون، طی 3 نامه به رییس جمهور (در تاریخ‌های 87.10.14 و 87.10.15) و جمعاً در 36 مورد، 3 آیین‌نامه مذکور را مغایر قوانین ذیربط از جمله قانون جامع رفاه و تامین اجتماعی و قانون خدمات کشوری اعلام کرد.

طبق اصل 138 قانون اساسی، دولت موظف بود که پس از وصول ایرادات رییس مجلس، آیین‌نامه‌های مذکور را اصلاح کند و بدون اصلاحات مذکور، آیین‌نامه‌های مصوب قانونی نبودند. اما دولت به دیوان عدالت اداری مراجعه کرد و دیوان عدالت اداری نیز مصوبات مذکور را با قانون مغایر ندانست. دولت پس از آن اقدام به تغییر مدیریت سازمان تامین اجتماعی کرد که اخبار آن در رسانه‌ها منعکس شد.

سایت توکلی در ادامه می‌نویسد: نمایندگان مجلس برای اینکه چنین رویه‌ای باب نشود و اصل 138 قانون اساسی عملا تعطیل نشود، طرحی را ارایه کردند که بر اساس آن و مطابق اصل 138 قانون اساسی، تنها مرجع تشخیص مغایرت مصوبات دولت با قوانین قبل از اجرا رییس مجلس است و دیوان حق اظهار نظر در این مرحله را نخواهد داشت.

به عبارت دیگر،‌ مرجع تشخیص اولیه مغایرت مصوبات با قوانین رییس مجلس خواهد بود و پس از قانونی شدن و اجرایی شدن مصوبه، دیوان عدالت اداری می‌تواند به شکایت هرکدام از شهروندان در مورد مصوبات رسیدگی کرده و مغایرت یا عدم مغایرت آنها را بررسی کند.

این سایت در پایان اضافه می‌کند: بنابراین گزارش، در صورت تصویب این طرح در جلسه آتی مجلس، تعدادی از نمایندگان نیز پیشنهادهایی در دست ارایه دارند که بر اساس آن، اجرای این قانون به تمام تصمیمات دولت از تاریخ 87.7.1 اعمال خواهد شد و در نتیجه تغییرات صورت گرفته در مدیریت سازمان تامین اجتماعی نیز قانونی نخواهد بود.

به نظر می‌رسد تغییرات مدیریتی در سازمان تأمین اجتماعی که برخی از آن‌ها در طول 30 سال انقلاب بی‌سابقه بوده و دیوان عدالت اداری نیز این تغییرات را مغایر قانون تشخیص نداده بود، منافع برخی افراد و جریان‌ها را به خطر انداخته و این جریان‌ها قصد بازگشت به شرایط قبلی را دارند.

منبع



بازتاب بُرنا ::: پنج شنبه 88/1/27::: ساعت 11:6 عصر


لیست کل یادداشت های این وبلاگ

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 138

بازدید دیروز: 336 کل بازدید :2487287

>> درباره خودم <<
بازتاب بُرنا
بازتاب بُرنا
خبرهای این وبلاگ گزیده اخبار دیگر سایتهاست و به صورت لینک منعکس می گردد.

>>آرشیو شده ها<<

>>لوگوی وبلاگ من<<
بازتاب بُرنا

>>لینک دوستان<<

>>لوگوی دوستان<<












>>اشتراک در خبرنامه<<
 

>>طراح قالب<<